Shopping Mölndal

Shopping Mölndal

MÖLNDAL GALLERIA

Mölndal Galleria är ett köpcentrum som ligger i centrala Mölndal, strax söder om Göteborg. Den sammanlagda butiksytan är 25 000 kvadratmeter, och gallerian har cirka 70 butiker och 800 parkeringsplatser.
Gallerian ägs av Citycon och invigdes den 27 september 2018. 

Länk: https://molndalgalleria.se/

VÄLKOMMEN TILL MÖLNDALS INNERSTAD

Ta en runda och besök våra kunniga handlare, trevliga caféer och restauranger. Det är lätt att hitta till Mölndals innerstad. Kom till fots, med spårvagn, buss, pendeltåg eller bil. Välkommen hit och bli du med alla!

Länk: https://molndalsinnerstad.se/

 

OSTBUTIKEN Mölndal

Västsveriges största ost- & delibutik finns i Mölndals innerstad. Här finns ett brett utbud av ost, kött, chark och färdigmat.
I välrenommerade Ostbutiken i centrala Mölndal finns alltid över 150 ostsorter. 
Förutom den stora ost- och charkdisken finns en del med lunchservering. Kvällstid ordnas ost- och vinprovning

Kontaktinformation
Medborgaregatan 9
43130 Mölndal
Telefon: +46 031 27 90 95
http://ostbutiken.se/

SPINNERIET LINDOME

I dag har Spinneriet över 20 hyresgäster, med kreativitet som den gemensamma nämnaren. Här finns allt ifrån bloggare, fotografer, musikstudios och designers till keramiker, byggföretag och förskola. 

Första Spinneriet byggdes år 1830. Merparten av arbetskraften var då kvinnor och barn. Förhållanden för de 42 anställda, varav 9 var barn, var usla. Antalet anställda ökade successivt och 1937 var de ca 500 st.

Det nya Spinneriet byggdes 1907. Ägare var då August Werner. Förhållandena blev under perioden som följde bättre för de som arbetade och levde på fabriken.

Byggnadsytan uppgick till 1350 kvm, med stora fönster och mycket ljusinsläpp, vilket löste behovet av ljus i lokalerna. Det sägs att många förstörde sin syn på grund av det dunkla ljuset innan fabriken byggdes om.

Spinneriet lade ner sin verksamhet 1968.

Länk: https://www.spinnerietlindome.se/