ENTER Mölndal

Gå på en tur i Kvarnbyn och ta del av platsens industrihistoria genom en streamad upplevelse i webbläsaren eller en app för iPhone. Eller ta med din mobil på en promenad intill Tulebosjön och utforska platsens spännande forntidshistoria i en AR-app.

Runt om i landskapet finns spår efter människor som har levt här innan oss. Vissa spår kan du själv se, medan andra är omöjliga att upptäcka. Med ENTER Mölndal får du själv stiga in i historien med hjälp av din mobiltelefon. ENTER Mölndal finns på två platser, Kvarnbyn i Mölndal och vid Tulebosjön i Kållered.

Om platserna

Kvarnbyn har forsen och Mölndalsfallen gett människor möjlighet att leva, överleva, arbeta och skapa i mer än tusen år. Här får du uppleva platsen genom röster och berättelser från olika tider. Upplevelsen och vandringen sker genom webbläsaren i din telefon eller en app för iPhone och passar för dig som är 14 år och uppåt.

Vid Tulebosjön har arkeologer hittat spännande spår från bronsåldern. Vid utgrävningar 1998 upptäcktes här ett helt system av stensatta gropar som det har eldats i för flera tusen år sedan! I en AR-app för iPhone och Android får du utforska platsens historia och stiga in i virtuella rum. Upplevelsen och vandringen passar för dig som är 9 år och uppåt

Mera Information hittar du på https://entermolndal.se/

Lämna ett svar